Gootwerk

Wij zijn ook gespecialiseerd in het bekleden van zinken daken, goten, dakrand afwerkingen.

Voornamelijk monumentalepanden, met specifieke vormen, zijn voor ons geen probleem om te bekleden met lood of zink. Lood, Koper en Zink wordt veelal toegepast voor de bekleding van daken, gevels en voor dakgoten, oftewel HWA (Hemel Water Afvoer).

Geen wonder want deze metalen hebben ideale eigenschappen:
het combineert een zeer lange levensduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimaal esthetische mogelijkheden.

Monumentaal en op grote hoogte

Niet nieuw maar wel onderhouden en schoon. Zeker op deze hoogtes is het van belang veilig en gedurfd te werken.

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Lood koper en zinkwerken.
Wij zijn ook gespecialiseerd in het bekleden van zinken daken, goten, dakrand afwerkingen. Voornamelijk monumentalepanden, met specifieke vormen, zijn voor ons geen probleem om te bekleden met lood of zink. Lood, Koper en Zink wordt veelal toegepast voor de bekleding van daken, gevels en voor dakgoten, oftewel HWA (Hemel Water Afvoer). Geen wonder want deze metalen hebben ideale eigenschappen: het combineert een zeer lange levensduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimaal esthetische mogelijkheden.

Lood
Bladlood doet, doordat het voor 100% wordt gerecycled, vrijwel geen extra aanslag op de loodvoorraad in de wereld. Door intensieve inzameling van alle recyclebare loodproducten wordt reeds 65% van de nieuwe loodproducten uit recycling vervaardigd en dit percentage groeit nog jaarlijks.

Zinklood_zink_koper_dakwerk
Door de lange levensduur behoort zink nog steeds tot de beste materialen voor toepassing van goten en dakbekleding. Voor correct geplaatste zinken goten of dakbekleding is een leeftijd van 30 jaar geen uitzondering. Het vervaardigen van zinken goten e.d. is arbeidsintensief.
Daar tegenover staat dat de kwaliteit en levensduur het vaak aantrekkelijk maakt dit materiaal toe te passen als dakdekking of dakgoot. Juist voor toepassing op dakkapellen en andere kleine daken is zink een aanrader.

Koper
Koper is als dakbedekking een materiaal dat een zeer specifieke uitstraling koppelt aan een uitzonderlijk lange levensduur. Deze twee punten horen ook onverbrekelijk bij elkaar: onder invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid die in eerste instantie donkerbruin van kleur is en in enkele tientallen jaren verder verkleurt naar het zeer koperkarakteristieke patinagroen. De gevormde huid beschermt het koper reeds na korte tijd tegen verdere invloeden van buitenaf: de dikteafname van koper bedraagt na het vormen van de oxidehuid ca. 0,1 mu tot 0,01 mu per jaar. Bij een dikte van het koper van 0,7 mm bedraagt dan de theoretische levensduur 7.000 tot 70.000 jaar. Het oudste bekende project met origineel koper dateert echter uit de dertiende eeuw

 

 
© Duijkers Dakwerken TEL: + 31 - (0)43 - 409 27 86 E-mail: Powered by 2C web support